12 предупредувачки знаци дека растете разгалено дете
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
kozmeticarka 12-12-2019


12 предупредувачки знаци дека растете разгалено дете

Ниту еден родител не сака да израсне разгалено дете. Но, попатно, сакајќи да му угодите, несвесно го правите токму тоа.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-001.jpg

Како да ги препознаете првите предупредувачки знаци и да ја елиминирате понатамошната штета?

Како да препознаете дека растете разгалено дете и нешто треба да промените?

1. Детето е љубезно со други луѓе, но никогаш не упатило едноставно „благодарам“ до вас.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-1.jpg

2. Не знае и не сака да го исчисти сопствениот неред.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-2.jpg

3. Детето не се согласува со ниту еден врсник и постојано е во лоши односи со другарчињата.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-3.jpg

4. Често ви приредува драми и има тантруми кога нема да добие дури и најмала ситница која ја сакало.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-4.jpg

5. Одбива да учествува во активности со натпреварувачки дух.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-5.jpg

6. Се однесува со родителите како тие да немаат авторитет врз него, туку обратно.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-6.jpg

7. Изненадувачки, но во одредени ситуации на детето може да му недостасува самодоверба и да се повлекува.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-7.jpg

8. Се обидува да во го заземе целото ваше време и не знае да се снајде само, без внимание.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-8.jpg

9. Детето не знае што е авторитет на постара личност и честопати се кара со возрасни.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-9.jpg

10. Не ја разбира вредноста на парите.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-10.jpg

11. Честопати во текот на денот се жали дека му е здодевно.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-11.jpg

12. Одбива да си ги контролира емоциите и во рок од неколку минути може да промени повеќе расположенија, зависно од тоа што го добива или не.

12-predupreduvacki-znaci-deka-rastete-razgaleno-dete-12.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

13 идеи за активности со децата за време на зимскиот распуст Вашите деца сигурно со душа го чекаа зимскиот распуст, но тоа не значи дека цел ...
За сè што „мрчев“ пред да станам мајка – а, сега истото го правам како... Немој да солиш памет за деца, кога немаш деца. Ниту за односот на родителите. Ни...
„Моето дете нема да биде непослушно“ и уште неколку срушени соништа на... Кога сте набљудувач на туѓите деца, многу е лесно во својата фантазија да одлучи...