25 работи кои ги наследуваме од родителите


25 работи кои ги наследуваме од родителите

Освен изгледот, децата од родителите наследуваат и специфични карактеристики и одредени вештини.

25-raboti-koi-gi-nasleduvame-od-roditelite-1.jpg

Помеѓу нив е и креативноста, која обично е наследна, но потоа се доразвива во текот на животот, во можностите на родителите.

Список од 25 работи кои според психолози и научници, вашето дете можеби ќе ги наследи од вас или партнерот кој ќе го одберете:

1. Несоница – доколку мајката пати од несоница, големи се шансите детето да ја наследи истата.

2. Склоност на неверство. - наводно, постои ген кој во некои истражувања е пронајден кај повеќе луѓе кои изневерувале, а тој се наследува.

3. Проблеми со возење – генот за лошите возачки способности исто така е наследен, велат истражувањата.

4. Изразот на лицето.

5. Анксиозност при посета на стоматолог.

6. Толеранција на болка.

7. Ниво на лачење на допамин – хормон на задоволство.

8. Желба за кофеин.

9. Односи со другите луѓе и комуникативност или затвореност.

10. Навиката за одложување на обврските за подоцна.

25-raboti-koi-gi-nasleduvame-od-roditelite-2.jpg

11. Склоност кон ризици и бестрашност.

12. Оптимизам.

13. Емпатија.

14. Кивање при поглед во сонце.

15. Имање доверба.

16. Лесен сон.

17. Појачано потење.

18. Музички вкус.

19. Склоност на дијабетес.

20. Агресивност.

25-raboti-koi-gi-nasleduvame-od-roditelite-3.jpg

21. Спортски талент.

22. Интелектуална способност.

23. Бавно или брзо стареење.

24. Зависност од солена храна.

25. Зависност од благо.

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

55 мали и значајни лекции на кои ќе ја научам мојата ќерка Како да се нашминка, како да се чувствува самоуверено, да ја бара убавината во ж...
15 работи кои ќе ги разберат само девојките кои имаат сестра Само сестрите знаат како изгледа да имате личност која истовремено ви оди на нер...
Зошто децата до 1 година не треба да го поминуваат времето пред екрани? Благодарение на напредокот на технологијата, денес луѓето можат да направат мног...

Најчитани неделава