Родители споделуваат смешни фотографии – Како се справуваат децата со учењето на дистанца?


Родители споделуваат смешни фотографии – Како се справуваат децата со учењето на дистанца?

Изгледа дека на децата веќе им е „преку глава“ од пандемијата, а овие фотографии го прикажуваат токму тоа - како ли ќе изгледа кога кај нас ќе почне школската година?

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-01.jpg

Пандемијата промени многу работи, дури и начинот на кој децата ја следат наставата. Кај нас, некои ученици ќе следат настава со физичко присуство, а некои онлајн. Слична е ситуацијата и во многу држави ширум светот.

Но, не е доволно само да започне наставата, туку истата и правилно да се спроведе, а посебно за онлајн наставата ќе биде потребен многу голем труд за децата да не ја изгубат залудно годината помината во спиење пред компјутер. Наставниците, учениците, а и родителите повторно ќе имаат голема улога.

На малите деца е тешко да им се задржи вниманието со настава во живо, па само замислете што се случува кога треба да ги следат часовите од дома.

Некои родители се обиделе да најдат доза хумор во целата ситуација, па почнаа да споделуваат смешни фотографии од нивните деца додека ги следат часовите.

Изразите на нивните лица јасно кажуваат дека им е преку глава од виртуелни лекции и едвај чекаат да помине целава ситуација.

Во продолжение можете да погледнете дел од најинтересните фотографии:

„Кога имате 5 години и на првиот училишен ден во животот очекуваат да знаете како да читате, да пишувате на тастатура и да праќате мејлови“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-02.jpg

И мачката сака да учествува во часот

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-03.jpg

„Еве како нашиот петтоодделенец се справува со овој понеделник. Носењето маска за чума за време на онлајн предавање најдобро ја сумира 2020-та“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-04.jpg

„Наставничката ми испрати порака да ја разбудам“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-05.jpg

„Вториот ден од онлајн часови“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-06.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

Зошто децата до 1 година не треба да го поминуваат времето пред екрани? Благодарение на напредокот на технологијата, денес луѓето можат да направат мног...
Родители vs. деца - 13 фото докази дека гените се чудо Сте виделе ли ќерка која ги „украла“ очите на својата мајка или син кој е копија...
И на децата им треба време за себе - како мајка му помага на синот да се опушти по училиште? 8-годишното момче се соочувало со проблеми и стрес на училиште, а неговата мајка...

Најчитани неделава