10 загатки кои нема да ви биде лесно да ги решите


10 загатки кои нема да ви биде лесно да ги решите

Многумина сакаат да си го „размрдаат“ мозокот и да се натераат да размислуваат на забавен начин.

10-zagatki-koi-nema-da-vi-bide-lesno-da-gi-reshite-01.jpg

Па затоа, постојано ви нудиме колку што е можно поголем избор на загатки, кои ќе ви бидат вистински предизвик.

Некои од нив, можеби ви се познати и лесни, па брзо ги решавате, но за некои, со сигурност ви е потребно повеќе време и добро да се помачите.

Во продолжение, обидете се да ги решите овие 10 загатки колку што е можно побрзо.

10 загатки кои нема да ви биде лесно да ги решите
 1. 1. Ако врне во 12 на полноќ, може ли да се очекува да биде сончево за 72 часа?
  Одговор
 2. 2. Од колку коцки е направен триаголникот?
  Одговор
 3. 3. Ако 5 машини за шиење во фабрика прават 5 маици на секои 5 минути, колку минути им се потребни на 100 машини за да направат 100 маици?
  Одговор
 4. 4. На масата има 3 чкорчиња. Како можете да го поместите средното чкорче без да го допрете?
  Одговор
 5. 5. На кое прашање во ниту еден случај не може да се одговори со „не“?
  Одговор
 6. 6. Кој симбол треба да го ставите помеѓу 4-ката и 5-ката за да се добие број поголем од 4, а помал од 5?
  Одговор
 7. 7. Местото на коешто некој човек седи не може да го заземете дури и ако тој стане. На што седи човекот?
  Одговор
 8. 8. Ставете ги потребните „+“ и „-“ симболи на местата каде што недостасуваат за равенството да биде точно, без да го менувате редоследот на броевите.
  Одговор
 9. 9. Едно човече на сликата се разликува од сите останати. Можете ли за помалку од 20 секунди да забележите кое е тоа?
  Одговор
 10. 10. Гледате ли разлика помеѓу двата триаголника?
  Одговор

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Колку долго ќе патувате до Марс, ако се движите со брзина на светлинат... Денес имаме малку невообичаено, но секако интересно, прашање. Ќе ви треба малку ...
Само генијалците ќе успеат да ги решат овие загатки за 30 секунди Логичките загатки се добри за луѓето на сите години бидејќи го активираат мозоко...
Колку добро ги познавате правилата за однесување на свадба? Сигурно досега сте биле поканети на многу свадби, без разлика дали кај блиски лу...