Познати првите предавачи на 11-тиот SoMo Borac!

Добитникот на златото во Кан доаѓа на SoMo Borac, а ќе се зборува и за TikTok како бизнис.

poznati-prvite-predavaci-na-11-tiot-somo-borac-01.jpg

Загреб, 7 септември 2023 година - SoMo Borac powered by Httpool, кој оваа година се одржува 11-та година по ред, се позиционираше како настан кој ја обединува дигиталната заедница и ги наградува најдобрите креативци од дигиталната индустрија. За прв пат настанот ќе се одржи во формат на целодневна конференција на која ќе се соберат бројни експерти од областа на дигиталниот маркетинг.

poznati-prvite-predavaci-na-11-tiot-somo-borac-2.jpgVamanan Puvaneswaran

Vamanan Puvaneswaran, директор за TikTok во една од најдобрите агенции во Швајцарија, агенцијата Monami, ќе биде предавач на овогодинешниот SoMo Borac, кој со публиката ќе го сподели своето знаење за дигиталниот маркетинг и една од најпопуларните социјални мрежи.

Во своето предавање „TikTok as a business: And We Never Danced“, Vamanan ќе ја претстави работата на агенцијата Монами и начинот на кој тие го користат ТикТок како алатка за забава и едукација. Агенцијата Монами собира експерти и ентузијасти од дигиталниот свет од Швајцарија и Германија, а нивните работни активности вклучуваат креирање на стратегии и кампањи и комуникација преку социјалните мрежи.

Vamanan Puvaneswaran во последните неколку години се специјализираше за storytelling, а пред тоа раководеше со комуникациите на социјалните мрежи во различни медиумски куќи. Тој работи во агенцијата Монами повеќе од две години, каде целосно се посвети на TikTok, развивајќи идеи и стратегии за широк спектар на теми и клиенти.

poznati-prvite-predavaci-na-11-tiot-somo-borac-3.jpgDino Burbidge

Покрај интересната тема за TikTok како многу популарна социјална мрежа, на SoMo Borac ќе се одржи и предавањето „Award-winning DOOH ads you have to see!“ за наградуваните проекти DOOH (Digital Out of Home). Предавањето ќе го одржи наградуваниот искусен експерт во креативната, адвертајзинг, маркетинг и технолошката индустрија, Dino Burbidge.

Работел во многу креативни индустрии, како филм, музика, рекламирање, надворешни работи, компјутерски игри и индустрија за мобилни апликации. Добитник е на бројни награди за креативност и иновација, вклучително и злато на Кан и БАФТА, а именуван е и во BIMA 100, листа на поединци кои даваат значаен придонес во обликувањето на иднината на дигиталната индустрија во Обединетото Кралство. Тој е одличен промотор на креативноста и технологијата во OOH, судија на неколку панели за награди на OOH и со задоволство го споделува своето знаење со компании во кои помага да се креираат кампањи, да освојува награди и да остави белег во дигиталната индустрија.

За SoMo Borac

SoMo Borac е најважната награда за дигитални дела во регионот, која се доделува единаесетта година по ред, а коорганизатор на овој настан е Хрватската асоцијација на дигитални издавачи (HUDI). Конкуренцијата секоја година е се посилна, а стручното жири е се побројно. Наградите се доделуваат во два вида - SoMo Media, која ги обединува дигиталните издавачи од најважните регионални медиуми и SoMo Advertising, која обединува заедница на дигитални маркетери од целиот регион. До вторник, 12 септември, како дел од кампањата Back-to-Business, можете да набавите влезници по цена од 99 евра.

Можете да ги следите сите новости за SoMo Borac преку newsletter-от на SoMo Borac, на веб-страницата и на SoMo Borac Facebook, Instagram и LinkedIn.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg