8 психолошки трикови за да ги препознаете луѓето што се лицемерни и глумат дека се фини

Кои знаци откриваат дека личноста со која го поминувате времето е лицемерна и само глуми дека е љубезна со вас?

8-psiholoshki-trikovi-za-da-gi-prepoznaete-lugjeto-shto-se-licemerni-i-glumat-deka-se-fini-01.jpg

Колкупати ви се случило да почувствувате дека зад нечиј комплимент се крие некоја скриена намера кај личноста заради која не се чувствувате пријатно?

Како да препознаете какви чувства има за вас личноста со која разговарате и дали само се труди да одглуми дека е фина со вас, додека потајно не ве поднесува?

Кои 8 психолошки знаци треба да ги барате кај луѓето што се лицемерни?

Постојани комплименти

Во ред е некој да ви даде комплимент за нешто му се допаѓа, но кај личностите што се лицемерни кон вас, ваквите комплименти ја надминуваат секоја граница.

Со текот на времето сфаќате дека таквите комплименти се сосила и воопшто не се искрени, а личноста ве опсипува со нив за да ги прикрие своите чувства кон вас.

8-psiholoshki-trikovi-za-da-gi-prepoznaete-lugjeto-shto-se-licemerni-i-glumat-deka-se-fini-05_copy.jpg

Непостојано однесување

Кај лицата што се лицемерни кон вас често можете да забележите осцилации во односот, затоа што никој не може да ја држи маската на себе 24/7.

Кога сте во друштво забележувате дека тие глумат дека се мошне блиски со вас, а кога сте сами стануваат студени и дистанцирани.

8-psiholoshki-trikovi-za-da-gi-prepoznaete-lugjeto-shto-se-licemerni-i-glumat-deka-se-fini-03.jpg

Не ги интересира тоа што го зборувате

Секому може да му се случи да се исклучи среде разговор и да не ве дослуша, но личностите што се лицемерни често ви поставуваат лични прашања, а потоа забележувате како воопшто не ве слушаат што им зборувате.

8-psiholoshki-trikovi-za-da-gi-prepoznaete-lugjeto-shto-se-licemerni-i-glumat-deka-se-fini-04.jpg

Зад секој комплимент се крие навреда

„Колку добро изгледаш за годините?“, „Леле, колку добро ти стои фустанчево, не се познава дека е од пазар...“, „Ау, колку си згодна, со оглед дека си мајка“... Искрените пријатели секогаш знаат да ви укажат на мааните, а лицемерните секоја навреда ја пакуваат во комплимент.

Затоа воопшто не треба да ве чуди тоа што често по нивните комплименти не знаете дали треба да се чувствувате навредено или не.

8-psiholoshki-trikovi-za-da-gi-prepoznaete-lugjeto-shto-se-licemerni-i-glumat-deka-se-fini-02.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Вистини што луѓето не сакаат (а мораат) да ги слушнат Колку повеќе барате луѓето да ве почитуваат, толку повеќе ќе ве гледаат „одозгор...
8 сурови вистини од кои ќе научите многу за животот Ако не се борите за тоа што го сакате, не треба да плачете за тоа што ќе го изгу...
Ситници во домот за кои гостите ќе ви бидат благодарни кога преноќуваат кај вас Вазна со свежо цвеќе, удобни влечки и шише вода во собата во којашто ќе спијат –...
9 работи што треба да ги направите во декември, за следната година да ви биде поуспешна Обидете се да се сетите на секој успех што сте го постигнале во изминатата годин...
3 психолошки вистини за луѓето со избувлив карактер (што другите најчесто не ги разбираат) Нивните чувства потекнуваат од потребата за самозаштитување, а не од омраза, а п...
7 начини да престанете да ги сфаќате работите лично Прифатете дека вашата вредност како човек зависи само од вас, а не од работите ш...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg