7 основни Бонтон правила кои секојдневно ги прекршувате, а не треба


7 основни Бонтон правила кои секојдневно ги прекршувате, а не треба

Културното и пристојно однесување е многу лесно, само треба да сакате да се придржувате до неколку основни правила. И секако, треба да сакате да бидете пристојни и културни.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-1.jpg

Свесно или несвесно, сите секојдневно кршиме по барем едно Бонтон правило, а не би требало.

Ова се 7-те кои инстантно ќе ја подобрат сликата за вас:

Жени и девојки, прво седнете во автомобил, па соберете ги нозете.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-2.jpg

Кога сте на состанок, дозволени се само итните повици.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-3.jpg

Кога зборувате со некој, извадете ги очилата за сонце.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-4.jpg

Женската чанта си е женска обврска.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-5.jpg

Кога е гужва во лифт, ништо нема да ве чини ако излезете за некој да помине, па потоа повторно да се вратите во лифтот, наместо да се туткате.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-6.jpg

По оброкот, никогаш не ги вкрстувајте виљушката и ножот.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-7.jpg

Никогаш не го проверувајте и поправајте изгледот на јавно место. Затоа постојат тоалети.

7-osnovni-bonton-pravila-koi-sekojdnevno-gi-krsite-a-ne-treba-8.jpg

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Навики кои еден ден може да ви го спасат животот Живееме во време кога никогаш не знаеме што другиот е подготвен да направи и сме...
10 стравови кои морате да ги пребродите еднаш засекогаш, за да уживате... Немојте никогаш да дозволите стравот да ве спречи да бидете најдобрата верзија н...
Реченици кои никогаш нема да излезат од устата на успешен човек Ако сте опкружени со успешни луѓе, постои голема шанса да не сте ги слушнале ови...