10 правила за беспрекорен маникир со гел лак (кој ќе ви трае подолго)

Откако ќе направите маникир на ноктите не ги ставајте рацете под жешка вода првите 2-3 дена, за да не го оштетите маникирот. Иако гел лакот се зацврстува на ноктот со ламба, сепак му треба малку време за целосно да се залепи за ноктот, а жешката вода може да го прекине процесот.

10-soveti-za-manikirot-da-vi-izgleda-odlichno-duri-i-da-ne-go-pravite-kaj-profesionalci-01_copy.jpg

Дали сами ги лакирате ноктите или одите на маникир?

Дури и да им ја препуштивте грижата за вашите нокти на професионалци и притоа сте задоволни од резултатот, сепак прочитајте ги овие 10 совети од експертите за нокти за маникирот да ви трае подолго.

Во продолжение 10 совети како подолго да ви трае маникирот со гел лак:

Внимавајте како ги ставате рацете во ламбата

Многу е важно како ги ставате дланките во ламбата – не смеете да ставите само неколку прста или да го оставите палецот надвор.

За да бидат сите нокти исушени, во ламбата треба да ја ставите целата дланка одеднаш, а прстите да не ги спојувате – на овој начин ќе има доволно простор меѓу секој прст и ноктите ќе се исушат рамномерно.

10-soveti-za-manikirot-da-vi-izgleda-odlichno-duri-i-da-ne-go-pravite-kaj-profesionalci-08.jpg

Ако не ви се допаѓа како изгледа дизајнот или бојата, кажете веднаш

Ако мислите дека сте избрале погрешна нијанса, или не ви се допаѓа како ви изгледа ноктот откако ќе ви го нацртаат дизајнот, кажете им веднаш.

Подобро е да се предомислите уште на почетокот, кога лесно може да се направи корекција, отколку кога ќе бидат готови сите нокти, или кога ќе стигнете дома, па ќе мора да ги гледате такви неколку недели.

10-soveti-za-manikirot-da-vi-izgleda-odlichno-duri-i-da-ne-go-pravite-kaj-profesionalci-05.jpg

Не ги мрдајте рацете и не ги вртете прстите лево-десно

Иако мислите дека помагате со тоа што ги вртите прстите лево-десно, за полесно да ви го нанесат лакот или да ви го средат ноктот, сепак не е така.

Експертите велат дека вие треба да се опуштите и да оставите тие што ви прават маникир сами да ги движат вашите прсти како што најмногу им одговара во моментот.

10-soveti-za-manikirot-da-vi-izgleda-odlichno-duri-i-da-ne-go-pravite-kaj-profesionalci-06.jpg

Бидете внимателни во секојдневните активности ако имате долги нокти

Жените со долги нокти треба многу да внимаваат да не ги оштетат или искршат.

На пример, кога го стискате копчето во лифтот, правете го тоа со прстот, а не со ноктот.

Или кога го вадите телефонот од чанта, фатете го убаво со прстите.

10-soveti-za-manikirot-da-vi-izgleda-odlichno-duri-i-da-ne-go-pravite-kaj-profesionalci-01_copy_copy.jpg

Не ги сечете ноктите пред да одите на маникир

Дури и да ви подраснат ноктите, до толку што почнува да ви пречи нивната должина, не ги сечете пред да одите на маникир.

Или закажете термин порано, или издржете уште малку, а потоа оставете професионалците да ви направат соодветен облик и да ги коригираат сите недостатоци.

10-soveti-za-manikirot-da-vi-izgleda-odlichno-duri-i-da-ne-go-pravite-kaj-profesionalci-02.jpg

Уште 5 совети на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Каков маникир да изберете оваа есен за да бидете во тренд – Од чоколадни, до речиси проѕирни нокти (... Металик нокти со врв од мат лак, нокти во боја на топло чоколадо, но и речиси пр...
Природни продукти кои ќе ви помогнат да се справите со акните (а веќе ги имате дома) Алое вера, краставица - постојат природни намирници кои можат да ви помогнат во ...
Трикови за шминкање кои ќе ви го олеснат животот (а ќе заштедите и пари) Навлажнете ја четкичката со која нанесувате сенка за очи - на овој начин бојата ...
Сите нијанси на жолто - Идеи за пролетен маникир Металик или мат, нежна како банана или силно жолта... Која нијанса и стил се ваш...
12 жени ги откриваат тајните за убавина (поради кои се чувствуваат одлично во своја кожа) „Имам 50 години и веќе две децении го чистам лицето со масло од рози наместо со ...
Зошто косата ви се мрси често и како да се справите со овој проблем? Постојат многу причини за често мрсење на косата – од неправилно миење, до хормо...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg