„Три дена пред свадба пробав спреј за самопотемнување – сега сите ми се смеат“

Жена од Англија отишла на третман со спреј за самопотемнување, но бидејќи побарала два слоја и не го измила спрејот како што ѝ рекле, се разбудила со многу темна кожа и, како што вели самата, сега личи на Рос од серијата „Пријатели“.

soprugot-ne-prestanuva-da-se-smee-zhena-se-sheguva-na-svoja-smetka-otkako-preterala-so-tretman-za-lazhen-ten-01.jpg

Дери Метјус од Англија се подготвувала за свадба на пријателка и бидејќи сметала дека е многу бледа, решила да оди на третман за лажен тен.

36-годишната жена платила 30-тина евра за третман со спреј за самопотемнување, а бидејќи имала само три дена до свадбата, ја замолила козметичарката да ѝ стави два слоја за малку потемен тен.

„Требаше да одам на свадба, а сум многу, многу бледа – имам пеги и многу бела кожа. Па, ја замолив козметичарката дали може да ми стави два слоја од спрејот. Откако ќе ви го стават спрејот, треба да го измиете по осум часа. Но, јас не го измив бидејќи кожата престана да ми потемнува и мислев дека нема потреба“.

Кога излегла од салонот, Дери била задоволна од резултатот, но следното утро се разбудила со многу потемна кожа и вели дека се чувствува како Рос од серијата „Пријатели“.

Во серијата, Рос оди на ваков третман, но случајно му го нанесуваат спрејот само на предниот дел од телото, и тоа неколкупати, па на крај изгледа навистина смешно.

soprugot-ne-prestanuva-da-se-smee-zhena-se-sheguva-na-svoja-smetka-otkako-preterala-so-tretman-za-lazhen-ten-06.jpg

soprugot-ne-prestanuva-da-se-smee-zhena-se-sheguva-na-svoja-smetka-otkako-preterala-so-tretman-za-lazhen-ten-02.jpg

„Бев исплашена од мојот изглед. Сопругот не можеше да престане да се смее, а ќерката беше загрижена дека некој ќе ме види“, вели Дери која сега се смее за целата ситуација.

soprugot-ne-prestanuva-da-se-smee-zhena-se-sheguva-na-svoja-smetka-otkako-preterala-so-tretman-za-lazhen-ten-03.jpg

Откако спрејот ќе биде нанесен, тој постепено потемнува, а за да се избегнат незгодите како на Дери, потребно е спрејот да се измие по неколку часа.

Кога Дери се разбудила следното утро, останала во неверување.

„Знаев дека изгледам смешно. И дефинитивно си го заслужив тоа“.

soprugot-ne-prestanuva-da-se-smee-zhena-se-sheguva-na-svoja-smetka-otkako-preterala-so-tretman-za-lazhen-ten-05.jpg

Дери немала друг избор освен да оди на свадбата со нејзиниот нов тен и иако очекувала многу шеги од пријателките, не поминала лошо.

„Барем забите ми изгледаат многу бели. Сега не можам да се погледнам во огледало и да не се насмеам“.

soprugot-ne-prestanuva-da-se-smee-zhena-se-sheguva-na-svoja-smetka-otkako-preterala-so-tretman-za-lazhen-ten-04.jpg

Дери вели дека иако овојпат направила грешка, во блиска иднина повторно ќе оди на ваков третман.

„Дефинитивно ќе одам пак – се чувствувам подобро кога имам тен. Добро е да имам малку боја, но не како сега“.

Спирова С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

5 вицеви за брачни двојки што слатко ќе ве насмеат (и ќе ви го подобрат расположението) Во продолжение 5 вицеви што слатко ќе ве насмеат и кои ќе направат да ви тргне д...
Кратки вицеви за брачни парови што слатко ќе ве насмеат Зошто мажот ненадејно завршил во болница? Која е тајноста за долговечноста и доб...
20 кратки шеги за бракот во кои ќе се пронајдат голем број парови Колку шеги за бракот знаете и ги кажувате кога сакате да се насмеете на сопствен...
(Откачени) инструкции за мажи - Што треба да правите кога жената плаче? „Ако вашата жена плаче, тогаш не треба да ја оставате сама. Но, бидете многу вни...
Забавна фото-компилација: Луѓе кои сигурно имале полош дочек на Нова година од вас Некои скршиле рака ил нога, некои претерале со алкохол, а некои не нашле друштво...
Смешни фотки од родители кои докажуваат животот со деца не е воопшто лесен Коса заплеткана во играчка, плачење за најчудните работи и правење хаос низ домо...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg