Александра, Андреа, Кристина: Како најчесто се викаат убавите девојки?


Александра, Андреа, Кристина: Како најчесто се викаат убавите девојки?

Постојат петнаесет женски имиња, зад кои се кријат најголем број од згодните и расни убавици, открива најновото спроведено истражување.

aleksandra-andrea-kristina-kako-najchesto-se-vikaat-ubavite-devojki-1.jpg

Кај секого од нас, одредени имиња будат различни асоцијации – на луѓе, настани, особини. Поради драгата и симпатична пријателка Ана, однапред ни се симпатични и сите други Ани на овој свет.

Згодниот фраер Александар што го познаваме, пак, им носи позитивни поени и на останатите мажи со исто име. Симона е озборувачка, бидејќи ѝ е имењачка на зборлестата сосетка од зградата, а Матеј е досаден – исто како и истоименото момче од кое одвај се „ослободивте“ во една прилика.

Сепак, идејата дека одредени имиња ги поседуваат луѓе кои се поубави од просекот, ткн. „хоби-психологија“ ја подигнува на сосема ново ниво.

aleksandra-andrea-kristina-kako-najchesto-se-vikaat-ubavite-devojki-2.jpg

Американскиот сервис за запознававање „Grande“ ги искористи податоците со кои располага, па во склоп на спроведеното научно истражување, состави список каде се рангирани женските имиња што најдобро поминуваат, односно остваруваат најмногу љубовни состаноци.

Според резултатите од истражувањето, се искристаризирале 15 женски имиња, позади кои се кријат најголем број од згодните и расни убавици.  Без никакви двоумења, заклучокот на челниците на апликацијата е дека девојките кои ги носат тие имиња, најчесто се исклучително привлечни.

А, најатрактивни се сопственичките на следните имиња:

 1. Ерика
 2. Александра
 3. Ванеса
 4. Натали
 5. Катарина
 6. Лаура
 7. Ребека
 8. Кетлин
 9. Елизабета
 10. Андреа
 11. Кимберли
 12. Кристина
 13. Викторија
 14. Стефани
 15. Џенифер

aleksandra-andrea-kristina-kako-najchesto-se-vikaat-ubavite-devojki-3.jpg

М. А. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

9 психолошки трикови како да ги привлечете луѓето околу вас За некои луѓе велиме дека зрачат со шарм и харизма и сите сакаме да сме во нивно...
Фотки кои докажуваат дека има креативни луѓе кои си ја сакаат работата Некои луѓе одат на работа само бидејќи мора да заработуваат, а притоа немаат ник...
Игнорирањето е најдобра одмазда: Како интелигентните ги надминуваат оз... Постои една стара поговорка која вели: „Ако луѓето сакаат да ве поразат, тоа зна...