Зошто кубанските улици се преплавени со винтиџ автомобили?Симбол за Куба се винтиџ автомобилите, кои ве враќаат во едно поинакво време. Во 50-тите Куба имаше силна средна класа и страст за американски автомобили, но потоа Фидел Кастро спречи увоз и улиците останаа замрзанти во времето.