Зошто автомобилите Ferrari се толку скапи?



Секој луксузен автомобил си доаѓа со висока цена. Но, постои еден вид спортски автомобили кои покажуваат дека навистина имате многу - автомобилите Ferrari. Моделите на овој бренд чинат и по неколку милиони долари, па навистина не може да си ги дозволи секој. Но која е причината за нивната висока цена? Дали се скапи материјалите и опремата? Дали можеби плаќате за дизајнот или, пак, причината е нешто сосема друго? Погледнете го видеото и дознајте.