Исклучете го моторот, внимавајте каде паркирате - Како да го заштитите автомобилот од крадци?Секогаш кога ќе го оставите автомобилот на отворено, постои ризик тој да стане мета на крадци. Па, како да го заштитите? Најпрво, важно е да знаете дека најчесто крадците не го сакаат вашиот автомобил, туку нешто што има внатре. Затоа, немојте никогаш да оставате лаптоп, пари, телефон, или што било друго што може да им го привлече вниманието на крадците. Дури и ако се враќате за 2-3 минути. Истовремено, никогаш не го оставајте моторот вклучен ако го напуштате возилото…