5-те најскапи Ferrari автомобили на сите времињаПостои нешто кај Ferrari автомобилите што буди секакви емоции кај обожавателите на спортски автомобили. Овој бренд е толку познат, што веќе не мора ни да се рекламира, а повеќето модели можат да си ги дозволат само мала група луѓе. Но сте се запрашале ли кои се најскапите Ferrari автомобили и колку чинат? Помеѓу 5-те најскапи модели се наоѓа 250 GT SWB California, кој чини вртоглави 15 милиони долари. Но, ова не е најскапиот автомобил на листата. Погледнете го видеото и дознајте повеќе.