Зошто Bugatti автомобилите се толку скапи?Нема личност која не слушнала за Bugatti автомобил. Ова е бренд кој стои рамо до рамо со компании како Ferrari и Rolls-Royce, а името Bugatti стана синоним за префинетост и луксуз. Сите знаеме дека цената на овие автомобили е вртоглаво висока, но која е причината за тоа? Една од нив е моторот. Овие автомобили се добро познати по нивната брзина, а не би уживале во оваа популарност без нивниот мотор. Ако сакате да рушите рекорди со брзина, потребен ви е навистина моќен мотор, а Bugatti автомобилите го нудат токму тоа. Барем за оние со подлабок џеб.