Од срамежливо девојче, до најпознатиот супермодел - неверојатната трансформација на Адријана ЛимаАдријана Лима е родена во Бразил и како мала воопшто не сонувала да стане светски познат супермодел. Таа самата има изјавено дека била срамежливо девојче, кое најмногу сакало да игра фудбал и да се качува по дрвја. Во детството Адријана сакала да биде педијатар, а дури одела во католичко училиште размислувала да стане и калуѓерка…