Како Софија Вергара заработува милиони настрана од актерската кариера?Софија Вергара се прослави со серијата Modern Family, а улогата ја доби во 2009 година. Неколкупати таа се најде и на листата на најплатени актерки во светот, но изгледа дека поголемиот дел од заработката не е од оваа професија. На пример, Софија соработува со Pepsi уште од 2011 година, и за ова добива многу пари. А, поради популарноста, Софија добива многу пари кога ќе реши да направи фотосесија за некој магазин или бренд.