Анџелина Џоли и уште 13 славни жени за кои фановите сметаат дека се премногу слабиИзгледа дека ниту една жена, дури ни славните, не може да ги исполни стандардите за убавина – некои се премногу дебели, некои се премногу мускулести, а за некои велат дека се премногу слаби. Австралиската актерка и модел Руби Роуз често е мета на критики од фановите кои сметаат дека е премногу слаба. Некои одат дотаму што дури ѝ велат дека изгледа анорексично. Актерката се обидувала да ги игнорира овие коментари, но кога сфатила дека се неизбежни, се огласи на темата. Руби изјави дека без разлика што не им се допаѓа на некои луѓе, најважно е што таа е слаба и, едноставно, има таква градба на телото. Руби нагласи и дека напорно тренирала за три акциони филмови, а била и боксер, па нормално е да нема вишок килограми…