Зошто Камерон Диаз престана со снимање филмови и се повлече од јавноста?Пред неколку години, Камерон Диаз беше една од најбараните актерки во Холивуд, а во текот на кариерата се појави во многу одлични филмови. The Mask, Bad Teacher и Charlie’s Angels се само дел од нејзините најпопуларни филмови, но во последно време актерката ја нема никаде. Камерон има изјавено дека воопшто не ѝ се допаѓа Холивуд, па сега се обидува да живее што е можно „понормален“ живот, далеку од очите на јавноста…