Мрачни детали од животот на Мајли Сајрус што сите ги игнорираатМајли Сајрус се прослави со серијата Hannah Montana, а после тоа, како да изгради кариера со контроверзното однесување. Но, Мајли била проблематична уште во тинејџерските години. Во далечната 2008-ма година, Деми Ловато и Селена Гомез објавија видео на YouTube, на кое зборуваат за шминки и мода. Набрзо потоа Мајли, која тогаш имаше 15 години, објави видео инспирирано од она на Деми и Селена, во кое се потсмева на изгледот на Деми Ловато…