Кејтлин Џенер, Елиот Пејџ - славни кои изјавија дека се трансродови личностиЈавноста беше навистина изненадена кога Брус Џенер, поранешниот сопруг на Крис Џенер, изјави дека е трансродова личност. Оттогаш Брус го промени името во Кејтлин и отворено прозборе за сите предизвици поврзани со оваа трансформација. Неодамна, пак, актерката, односно актерот Елиот Пејџ сподели иста вест, изјавувајќи дека е трансродова личност. Погледнете кои други славни отворено споделија дека се трансродови лица.