Насилно детство, скандали - тажни детали од животот на Метју МеконахиСо улоги во филмови Dаzed and Confused и оскаровецот Dallas Buyers Club, Метју Меконахи изгради импресивна холивудска кариера. Но, животот на актерот е далеку од лесен и совршен. Метју е роден во 1969-та година во Тексас, а во неколку интервјуа откри дека во детството, доста често бил малтретиран од неговите мајка и татко…