Од млада бунтовничка, до софистицирана жена: Неверојатната трансформација на Анџелина ЏолиОд млада бунтовна девојка, до софистицирана, моќна жена, Анџелина Џоли доживеа навистина неверојатна трансформација. Родена во 1975-та, Анџелина Џоли потекнува од семејство актери, па не е ни чудно што и самата изгради кариера во филмската индустрија. Но, во младоста животот на Анџелина бил далеку од „холивудски“. Таа живеела со нејзината мајка, најчесто во многу мали станови и куќи. Актерката отсекогаш била бунтовник, а била и доста проблематична во младоста, но денес е една од најпосакуваните жени…