ВИДЕО: Грав, портокали, овес - храна која ќе ви помогне да се справите со мамурлакот

Грав, портокали, овес - храна која ќе ви помогне да се справите со мамурлакотВо текот на вечерта можеби нема да забележите дека сте претерале со алкохол, но мамурлакот следното утро сигурно ќе ве натера да се покаете. Дури и ако не се опиете, кога ќе исипите повеќе алкохол од вообичаено, следното утро дефинитивно ќе ги почувствувате последиците од тоа. Главоболката, мачнината и заморот се едни од главните симптоми на мамурлакот и можат да ви го расипат целиот ден. Но, за среќа, постојат неколку видови храна кои ќе ви помогнат да се справите со овие симптоми. Погледнете го видеото и дознајте која храна е најдобро да ја јадете кога сте мамурни.