ВИДЕО: Зошто многу ликови носат бели ракавици и уште 9 факти за Дизни што сигурно не ги знаевте

Зошто многу ликови носат бели ракавици и уште 9 факти за Дизни што сигурно не ги знаевтеСтудиото Дизни постои речиси цел век, па скоро и да нема личност која не пораснала со овие цртани и филмови. Еден од првите, но и најпознатите ликови на Дизни е Мики Маус. Можеби сте забележале дека Мики, но и другите ликови во цртаните со него носат бели ракавици, но дали сте се запрашале зошто? Во ова видео можете да го дознаете одговорот, но и да научите уште неколку забавни факти за Дизни.