ВИДЕО: Куфер кој ве следи и уште 14 футуристички изуми што сигурно ќе ги посакате

Куфер кој ве следи и уште 14 футуристички изуми што сигурно ќе ги посакатеВеќе слободно можеме да кажеме дека живееме во иднината што сите сме си ја замислувале – имаме беспилотни автомобили, 3Д печатачи со кои се градат цели куќи, вештачки органи… Ова го потврдуваат и разните уреди, кои можеби не се неопходни, но со задоволство ги користиме. Знаевте ли дека постои куфер кој може да ве следи? Овој куфер има тркала, а користи сензори и вештачка интелигенција за да ја одреди вашата локација. Па, кога и да се придвижите, куферот буквално ќе тргне по вас. Во ова видео можете да погледнете уште 14 слични футуристички изуми кои сигурно веднаш ќе ги посакате.