ВИДЕО: 12 психолошки трикови кои ќе ви помогнат да изградите самодисциплина

12 психолошки трикови кои ќе ви помогнат да изградите самодисциплинаАко сакате да постигнете некоја цел, без разлика колку мала, самодисциплината е најважното нешто. Но, многу луѓе имаат проблем со ова и не можат да се натераат да ги следат своите цели, дури и кога се свесни дека тоа е неопходно. Па што можете да направите за да ја изградите вашата самодисциплина? Најпрво, обрнете внимание кои активности во текот на денот ве одвлекуваат од она што е важно. Потоа, со текот на времето, заменувајте ги со попродуктивни активности кои ќе ви помогнат да се придвижите кон целта…