ВИДЕО: 7 знаци дека не сте срамежливи, туку имате социјална анксиозност

7 знаци дека не сте срамежливи, туку имате социјална анксиозностНекои луѓе се екстроверти и без проблем зборуваат со кого било, за што било. Од друга страна, постојат и посрамежливи луѓе на кои им треба време пред да се опуштат во присуството на непознати. А, има и луѓе со социјална анксиозност, која неретко погрешно ја сметаат за срамежливост. Па, кој е разликата помеѓу социјалната анксиозност и срамежливоста? Најпрво размислете дали по секоја цена ги избегнувате настаните на кои знаете дека ќе има многу луѓе. Ако ве фаќа паника од самата помисла дека треба да одите таму, многу поверојатно е да се соочувате со социјална анксиозност, отколку да станува збор за срамежливост. Погледнете го видеото и дознајте нешто повеќе за другите разлики.