ВИДЕО: Шведска, Јапонија, Шпанија - кои држави ги имаат најмоќните пасоши во светот?

Шведска, Јапонија, Шпанија - кои држави ги имаат најмоќните пасоши во светот?Глобалниот пасошен индекс е еден вид извештај во кој се рангираат пасошите од државите ширум светот. Овој извештај се обновува секоја година и ги рангира пасошите според неколку фактори како, на пример, во колку држави може да влезе личноста што поседува пасош од некоја држава, и тоа без виза. Од Јапонија и Шпанија, па сè до Шведска, во ова видео можете да погледнете кои држави ги имаат најмоќните пасоши за 2021 година.