ВИДЕО: Не треба да јадете јаглехидрати, појадокот е најважен - митови за исхраната во кои не треба да верувате

Не треба да јадете јаглехидрати, појадокот е најважен - митови за исхраната во кои не треба да веруватеДали мислите дека јаглехидратите се „лоши“ и треба целосно да ги избегнувате? Ова не е воопшто точно. Јаглехидратите се материја која му е многу потребна на нашиот организам и никако не треба целосно да ги исфрлите од исхраната. Да, треба да ги консумирате умерено, но не и целосно да се откажете од нив. А, дали мислите дека појадокот е најважниот оброк во денот? И ова уште еден мит во кој не треба да верувате. Ако не сте гладни наутро, нема потреба да се присилувате да јадете. Исто така, ако наутро ви е сосема доволно едно јаболко, воопшто не треба да се форсирате да изедете „здрав и обилен“ појадок…