ВИДЕО: „Прошетка“ низ фабриката за ракети на SpaceX во Тексас

„Прошетка“ низ фабриката за ракети на SpaceX во ТексасОткако Илон Маск изјави дека планира да испрати луѓе и да направи колонија на Марс, неговата вселенска компанија SpaceX стана многу популарна. Компанијата е пионер кога станува збор за ракети за повеќе употреби, а благодарение на ова, трошоците за вселенските патувања се драстично намалени. Што значи, постои барем мала надеж сонот на Илон да стане реалност. Но знаете ли како и каде се одвива производството на ракетите на SpaceX? Во ова видео можете да погледнете како изгледа внатрешноста на фабриката за ракети во Тексас, но и како се одвива нивното производство – од планирање, до тестирање и лансирање.