ВИДЕО: Сака компјутери, има донирано милијарди - забавни факти за Мелинда Гејтс

Сака компјутери, има донирано милијарди - забавни факти за Мелинда ГејтсСе чини дека Мелинда отсекогаш живеела во сенката на нејзиниот сега поранешен сопруг Бил Гејтс, но откако соопштија дека се разведуваат, јавноста почна да се фокусира и на нејзините достигнувања. Мелинда е многу повеќе од поранешна сопруга на еден од најбогатите луѓе во светот. Всушност, таа му била од огромна помош на Бил додека и двајцата работеа во Microsoft, а самата се залага за многу нешта. Мелинда е можеби најпозната по нејзината добротворна работа и нејзините бројни обиди да воспостави полова еднаквост. Мелинда има донирано милијарди долари во добротворни цели, особено за најсиромашните држави во светот…