Џорџ Клуни, Џеф Безос - јавни личности кои се во лоши односи со Илон МаскВо последниве неколку години, Илон Маск стана омилена јавна личност на многумина, но сепак има голем број луѓе кои не го поднесуваат, вклучувајќи и неколку познати. Иако милијардерот е еден од најуспешните бизнисмени во светот, одвреме-навреме прави и кажува работи што ги разгневуваат другите. Во интервју во 2013-ta, на Џорџ Клуни му поставија прашање за електричните автомобили на Tesla - компаниајта на Маск. Тогаш актерот сподели дека имал Tesla автомобил, но повеќе време поминал во поправки, отколку во возење. Илон Маск се огласи по интервјуто, со изјава која суптилно го навредува познатиот актер…