Бети Вајт - 99 години: Кои се најстарите холивудски актери и актерки?Сите ги знаеме Анџелина Џоли, Бредли Купер или Том Круз, но знаете ли кои се најстарите холивудски ѕвезди кои уште се живи? Овие актери и актерки биле најактивни во таканаречената златна ера на Холивуд и сите оставиле огромно наследство за кинематографијата. Една од најстарите актерки во Холивуд, која одвреме-навреме уште е активна, е незаменливата Бети Вајт. Актерката има 99 години и кариерата ја почнала во далечната 1939 година…