ВИДЕО: Илон Маск бил програмер - кои се првите работни места на најбогатите луѓе во светот?

Илон Маск бил програмер - кои се првите работни места на најбогатите луѓе во светот?Некои луѓе имаат среќа да се родат во екстремно богати семејства кои имаат неколку компании, па нормално е првата работа да им биде во семејната фирма. Сепак, дел од нив самите го стекнале богатството, па пред да се здобијат со статусот милијардер имале „обични“ работни места, како и секој од нас. Илон Маск отсекогаш бил вљубен во компјутерите, а најпрво бил програмер, и тоа на 12-годишна возраст. Илон не работел во некоја фирма, туку самиот програмирал компјутерска игра, која подоцна ја продал за околу 500 долари…