ВИДЕО: Кои се 7-те најсмртоносни видови рак?

Кои се 7-те најсмртоносни видови рак?Ракот е болест распространета низ целиот свет, годишно убива илјадници луѓе, а неретко лекарите не ни знаат која е причината за неговата појава. Постојат многу видови рак и, за жал, уште немаме лек за оваа болест, која некогаш и „се враќа“ кај луѓето кои заздравиле. Некои видови рак се полесни за третирање и по операција или хемотерапија, пациентот се чувствува добро. Нo, постојат и многу поопасни видови рак, кои некогаш е невозможно да се излечат. Од рак на белите дробови, па сè до рак на дебелото црево, погледнете кои се 7-те најсмртоносни видови рак.