ВИДЕО: Познати милијардери кои немаат завршено средно училиште

Познати милијардери кои немаат завршено средно училиштеДенес сметаме дека образованието е клучно за успех во животот, но знаевте ли дека некои милијардери не само што немаат факултет, туку немаат завршено ни средно? Добро познат факт е дека некои милијардери, како Бил Гејтс, се откажале од студиите за да ги изградат компаниите што ги направија богати, но сите имале некакво предзнаење за нивната област. Сепак, постојат и тие кои постигнале многу во животот, без да завршат ни средно. Можеби најпознатиот ваков милијардер е раперот Џеј Зи. Сопругот на Бијонсе стана првиот рапер кој го заработи статусот милијардер, а тој никогаш не завршил средно училиште…