Трауматично детство, анорексија - тажни детали од животот на Анџелина ЏолиУште од нејзиниот прв актерски ангажман на 7-годишна возраст во 1982-ра, на сите им било јасно дека Анџелина Џоли ќе биде голема ѕвезда. И тоа не само поради нејзините родители кои биле активни во Холивуд. Денес Анџелина е позната не само по неверојатниот талент за глума, туку и нејзината добротворна работа во некои од најсиромашните држави во светот. Иако актерката е успешна во скоро секој поглед, нејзиниот живот е исполнет со многу страдање. Татко ѝ го напуштил семејството уште додека била во детството, страдала од анксиозност и други проблеми со менталното здравје, експериментирала со наркотици и имаше неколку токсични врски кои дефинитивно оставиле последица…