ВИДЕО: Лушпи од јајца како ѓубриво, цимет за здрави корени - одлични трикови и совети за растенијата во вашиот дом

Лушпи од јајца како ѓубриво, цимет за здрави корени - одлични трикови и совети за растенијата во вашиот домВеројатно ги фрлате лушпите од јајцата, но знаевте ли дека можете да ги искористите како ѓубриво за вашите растенија? Имено, лушпите од јајца се богати со хранливи материи кои ќе им бидат од огромна корист на растенијата. Знаевте ли дека можете да ставите и цимет во саксијата? Циметот ќе го поттикне растот на корените на растенијата и ќе ги направи поиздржливи и поздрави.