ВИДЕО: Џеј Ло и уште 9 славни кои имаат бизниси што вредат милиони

Џеј Ло и уште 9 славни кои имаат бизниси што вредат милиониСкоро сите славни личности го стекнале богатството работејќи во забавната индустрија – сепак, најпознатите личности на планетата обично се актери или музичари. Но огромен дел од нив почнуваат и други бизниси, кои неретко им носат многу повеќе пари од нивната друга кариера. На пример, неодамна Ријана стана милијардерка благодарение на нејзиниот бренд за облека и шминка. Пејачката заработуваше милиони и со нејзината музика, но очигледно приходот од другиот бизнис не се ни споредува со заработката од музичката кариера.