ВИДЕО: Salt Bae и уште 9 личности кои буквално се прославија преку ноќ

Salt Bae и уште 9 личности кои буквално се прославија преку ноќ



Многу луѓе сонуваат да бидат славни. Дел од нив целиот живот ја следат оваа цел и неретко потребни им се неколку години за да ја достигнат. Но во ерата на интернетот можете да станете славни буквално преку ноќ, само треба да ви се насмевне среќата. Одличен пример за ова е готвачот познат како Salt Bae кој не само што се прослави преку ноќ, туку и за 2-3 години направи цела империја – отвори ресторани во неколку држави ширум светот, а си купи и хотел со пет ѕвезди. Светот дозна за Salt Bae откако едно од неговите видеа стана вирално, само поради начинот на којшто го посолува месото…