ВИДЕО: Некои убиваат за само неколку минути - кои се најсмртоносните инсекти во светот?

Некои убиваат за само неколку минути - кои се најсмртоносните инсекти во светот?Можеби ние се жалиме на комарци и муви, но треба да бидеме благодарни што кај нас не виреат некои од најсмртоносните инсекти во светот. Иако убодот од пчела може да биде болен, не се ни споредува со убодот од таканаречената шпанска мува или азиски џиновски стршлен. Погледнете кои се најсмртоносните инсекти во светот и радувајте се што можеби никогаш нема да ги видите во живо.