ВИДЕО: Магла „лази“ по површината на водата - волшебно глетка на Беровското Езеро

Магла „лази“ по површината на водата - волшебно глетка на Беровското ЕзероДеновиве на Јутуб беше објавено видео од страна на Paddle Klub, односно македонскиот клуб за веслање на даска, на кое се гледа прекрасното Беровско Езеро. Она што го прави видеото посебно е феноменот поради кој изгледа како по површината на езерото да „лази“ магла. Наводно, ова се случува скоро секое утро, поради промената на температурата и испарувањето на водата од езерото. Уживајте!