Татко му бил шпион, а мајка му дилер на дрога - помалку познати факти за Џеки ЧенЗнаевте ли дека таткото на Џеки Чен бил шпион? Актерот ни самиот не бил свесен за ова сè додека не станал возрасна личност. Неговата мајка, пак, била дилер на дрога, поточно опиум, но и многу познат коцкар во Шангај. Од сето ова станува јасно дека детството на Џеки Чен било далеку од совршено. Но, можеби токму тоа го мотивирало да не се откажува и да стане една од најголемите холивудски ѕвезди и да постави нови стандарди за филмовите со боречки вештини. Во ова видео можете да дознаете нешто повеќе за животот на единствениот Џеки Чен.