Дали ќерката на Елвис Присли наследи нешто од богатството на татко ѝ?Елвис Присли уживал живот за каков што многумина сонуваат. На врвот на кариерата пејачот заработуваше милиони, но изгледа трошел речиси исто колку и што заработувал. Денес е добро познат факт дека Елвис не бил најодговорната личност кога станува збор за пари, па многумина се прашуваат дали воопшто ѝ оставил нешто на ќерката Лиса Мари Присли. За да го дознаеме одговорот на ова прашање, треба да земе предвид неколку нешта – финансиската ситуација на пејачот пред неговата смрт, како и законите за наследување во тој период…