ВИДЕО: Пилот без дозвола за летање, сенатор кој продавал оружје – 10 луѓе кои ја измамија целата јавност

Пилот без дозвола за летање, сенатор кој продавал оружје – 10 луѓе кои ја измамија целата јавностАко не сте го погледнале Catch Me If You Can, вреди да му дадете шанса бидејќи е направен според една од најлудите вистински приказни. Филмот е инспириран од животот на маж по име Френк, кој со години користел измами за да стекне големо богатство. Френк успеал да измами авиокомпанија и да добие работа како пилот без разлика што нема дозвола за летање, правел секакви проневери со чекови за да краде пари и иако полицијата била свесна за него, тој секојпат бил чекор пред нив…