ВИДЕО: Дијаманти, сафири - скапоцени камења низ историјата кои се верува дека биле проколнати

Дијаманти, сафири - скапоцени камења низ историјата кои се верува дека биле проколнатиПроколнатите скапоцени камења често се тема во филмови, серии и книги, но изгледа неколку вакви парчиња постојат и во реалноста. Иако, нормално, не можеме да докажеме дека овие скапоцени камења биле проколнати, трагедиите што им се случувале на луѓето кои ги поседувале сигурно ќе ве натераат да помислите дека има нешто. Некои од овие камења биле во сопственост на навистина злобни луѓе, некои биле наоѓани во гробници и покрај други артефакти, а заедничкото им е тоа што кој и да ги поседувал, сигурно му се случувало нешто лошо…