Има срушено светски рекорд и уште 9 факти за Вил Смит што сигурно не ги знаевтеКако еден од најпознатите актери на денешницата, може да биде изненадувачки колку детали од животот на Вил Смит се непознати за многумина. На пример, знаевте ли дека Вил Смит има срушено светски рекорд? Во 2005 година, со цел да го промовира неговиот филм Hitch, Вил Смит присуствувал на три премиери низ Англија, и тоа за само 12 часа. Имено, актерот бил на премиерите во Манчестер, Лондон и Бирмингем во помалку од еден ден, а со ова се најде во Гинисовата книга на рекорди.