Мерилин Монро и уште 9 ѕвезди кои беа во брак со ужасни личностиКако и ние „обичните“ луѓе, и познатите сонуваат да го најдат совршениот партнер со кого ќе можат да го поминат животот. Но, не сите ја имале таа среќа и биле во врска, па дури и во брак со навистина ужасни личности. Мерилин Монро е една од ѕвездите со навистина тежок живот, а како сите проблеми да не биле доволно, таа се венча со Џо Димаџио што набрзо се покажа како голема грешка. Мерилин и Џо беа во врска краток период пред да се венчаат во 1954 година и не издржаа заедно ни цела година по венчавката…