ВИДЕО: Хамбургер од 5.000 долари – колку чини најскапата храна во рестораните ширум светот?

Хамбургер од 5.000 долари – колку чини најскапата храна во рестораните ширум светот?Дали би платиле 5.000 долари за обичен хамбургер или 2.500 долари за бифтек обложен со злато? Можеби нам овие цени ни звучат лудо, но во некои од најексклузивните ресторани ширум светот, луѓето навистина даваат огромни суми за само еден оброк. Во ова видео можете да погледнете како изгледаат и во кои ресторани се служат некои од најскапите оброци во светот.